U bent nu hier:

Extern: CONFERENTIE - Verpleegkundig Specialist biedt kansen!

datum 28 februari 2013
tijd 13.00 - 16.45 uur
locatie Holiday Inn in Eindhoven
onderwerp Resultaten uit een onderzoek naar de inzet van de verpleegkundig specialist op de spoedpost in Eindhoven

Omschrijving

In de spoedzorg is de werkdruk hoog. Huisartsen- en spoedposten in Nederland zoeken naar oplossingen. In de dagpraktijk zijn positieve ervaringen opgedaan met de Verpleegkundig Specialist (VS). Biedt deze functie ook perspectieven voor de zorg buiten kantooruren? Dat is de vraag die centraal stond in een tweejarig onderzoek op de spoedpost in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.

In de spoedzorg is de werkdruk hoog. Huisartsen- en spoedposten in Nederland zoeken naar oplossingen. In de dagpraktijk zijn reeds positieve ervaringen opgedaan met de Verpleegkundig Specialist (VS). Biedt deze functie ook perspectieven voor de zorg buiten kantooruren? Dat is de vraag die centraal stond in een tweejarig onderzoek op een gezamenlijke spoedpost van CHP Zuidoost-Brabant en de SEH van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven.

Op 28 februari presenteren wij u de resultaten. U krijgt antwoord op de vraag of substitutie van zorg mogelijk is; kan in een team een huisarts vervangen worden door een VS? Wat betekent dit dan voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg, het aantal consulten, medicatievoorschriften, verwijzingen naar de tweedelijn en de kosten? Dit alles is gemeten met een kennistoets, video-opnamen van consulten, patiënten-vragenlijsten en gegevens uit het registratiesysteem.

Tijdens deze middag kunt u ook een interessante parallelsessie naar keuze bijwonen. Zie bijgaand het programma voor de mogelijkheden.

We sluiten de conferentie af met een paneldiscussie waarbij vertegenwoordigers van organisaties aanwezig zijn die een rol spelen bij de implementatie van de VS in de eerstelijn. U krijgt de mogelijkheid om met het panel van gedachten te wisselen over knelpunten in de implementatie, financiering en opleiding.

Kortom: laat u informeren en inspireren!

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze conferentie door deze e-mail te beantwoorden met vermelding van uw naam, organisatie, functie en e-mailadres. Vergeet niet uw keuze voor de parallelsessie te vermelden (zie onderstaand programma). Inschrijven kan tot 5 februari 2013. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestiging van deelname. Aan deze conferentie zijn geen kosten verbonden.

Accreditatie

Voor huisartsen en VS-en is accreditatie aangevraagd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting KOH, Sandy Wiebinga, s.wiebinga@stichtingkoh.nl, tel. 040-2380720.


Wij hopen u te mogen verwelkomen op 28 februari a.s.,

UMC St Radboud IQ healthcare, CHP Zuidoost-Brabant en Stichting KOH.

Programma

Programma Conferentie VS biedt kansen!   
   
   
   
   
   
   
   
Datum   Titel
20-12-2013 Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
Inloggen
Aantal vacatures doktersassistentes blijft toenemen
06-12-2013   Nieuwsbrief december 2013
06-12-2013   InEen, voor een ijzersterke eerste lijn
06-12-2013   Wie is verantwoordelijk, huisarts of huisartsenpost?
06-12-2013   Sterker door een gezamenlijke positionering

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd